Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 De Kalmoes VZW » Rolstoelmennen
logo


Rolstoelmennen

Met de rolwagenkoets geniet je actief van de natuur. Snel of traag, dagwandeling of korte uitstap, met onze andere ruiters en menners of alleen, de keuze is aan de rolwagengebruiker.

Voor personen met een handicap vormt de rolwagenkoets een waardevol alternatief op het traditionele diersnoezelen en vormt het een unieke sportactiviteit.  De ervaring van snelheid, beweging en het contact met de pony werkt op een positieve manier in op de persoon.

De kandidaat-menner rijdt met zijn rolwagen op de koets  en deze wordt stevig verankerd met meerdere veiligheidssluitingen. Zo hoeft de de rolwagengebruiker zijn rolwagen niet te verlaten. Door dit uniek concept verhoogt het comfort van de rolwagengebruiker aanzienlijk.

Indien de rolwagengebruiker niet in staat is om zelf te mennen, wordt deze taak waargenomen door de mennerbegeleider, die achteraan op de koets zit . Als de rolwagengebruiker voldoende autonomie en ervaring bezit kan hij/zij alleen mennen. De mennerbegeleider bedient dan enkel de rem en houdt bijkomende controle houden over de leidsels indien nodig.

De rolwagenkoets is geschikt voor meerdere modellen van rolwagens, ook ligrolwagens en elektrische modellen.