Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 De Kalmoes VZW » Therapie
logo


Therapie

Hoe gaan we van start met de hippotherapie?

Er zijn een aantal stappen te onderscheiden.

  • Intakegesprek
  • Proefsessie
  • Evaluatiemoment
  • Therapiemomenten
  • Tussentijdse en eindevaluatie

Vooreest maken we met u (en eventueel de therapiebeoevende) een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de situatie met de cliënt, behandelende professionelen en belanghebbende derden zo goed mogelijk verkend. Tevens bespreken we de mogelijkheden, beperkingen, doelen en verwachtingen van de cliënt, behandelende professionelen en de therapeut. Daar niet alle problematieken of situaties lenen zich om een paard als therapeutisch middel in te schakelen, zijn wij zeer selectief in het starten van een therapie.

Het intakegesprek geeft eveneens tekst en uitleg bij de eventuele gevaren en risico’s die gepaard kunnen gaan tijdens het omgaan met het therapiepaard en de andere assistentiedieren.
De vereniging treft een hele reeks veiligheidsmaatregelen die ook door de cliënt dienen in acht te worden genomen om alle gevaren en risico’s tot een minimum te beperken.

Naderhand kan er afgesproken worden voor een proefsessie. Hierna volgt een eerste evaluatie met de cliënt en therapeut.

Na afloop van dit gesprek wordt er door de cliënt en/of zijn/haar ouders een formulier ondertekend waarbij de cliënt en/of de ouders bevestigen op de hoogte te zijn van de risico’s die verband houden met het werken met (therapie)paarden en andere dieren.

Indien deze als positief ervaren wordt, kan de therapie opgestart worden met een vast aantal sessies. Op regelmatige overlegmomenten wordt de therapie geëvalueerd door cliënt, behandelende professionelen en de therapeut. Doelen, verwachtingen en mogelijkheden worden, in overleg, indien nodig bijgesteld.

Indien deze eerste reeks sessies is doorlopen is, kan er een eindevaluatie plaatsvinden waarbij er nagegaan wordt welke doelstellingen voldaan zijn, of er nog nieuwe noden zijn en of er een nieuwe reeds sessies opgestart moet worden of dat het geheel is afgerond.