Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 De Kalmoes VZW » Sportkampen
logo


Sportkampen

De Kalmoes VZW organiseert geregeld sportkampen (meestal binnen de schoolvakanties). De sportkampen zijn toegankelijk voor zowel leden als niet-leden, al is een verzekering steeds verplicht.

Onze sportkampen zijn algemeen of spitsen zich toe op een thema. De maximale groepsgrootte per stagedag is 6 personen zo garanderen we rust en kwaliteit in de aangeboden lessen. Deelnemers zijn welkom vanaf de leeftijd van 3 jaar. Elke cursist krijgt een syllabus.

Thematische sportkampen richten zich naar het aanleren van één of meerdere competenties. Bij de algemeen vormende stage worden alle verschillende stappen van het omgaan met een paard belicht.

Themasportkamp

  • monster en toilettage: de cursist leert op een correcte manier een paard te toiletteren en te tonen op een wedstrijd of show.
  • natural horsemanship: de cursist leert als ruiter op een natuurlijke en fijnzinnige manier contact te leggen met het paard. Via grondwerk en het aanleren van de eenvoudige paardentaal kan de ruiter zijn paard leren begrijpen en “natuurlijker” rijden.
  • Dressuur: de cursist leert de theoretische concepten van zowel de basis-, licht- als middendressuur en zet theorie om in de praktijk door middel van specifieke oefeningen.

Algemeen sportkamp

De inhoud richt volledig naar de mogelijkheden van de deelnemende ruiters en hun algemene wensen en behoeften in hun rijden. Iedere dag vormt een afgerond geheel.

Tijdens dit sportkamp leert de ruiter niet alleen de theoretische concepten van het rijden begrjpen maar verkrijgt hij door middel van aangepaste oefeningen ook inzicht in zijn rijstijl en problemen.

Praktische informatie:

Locatie: De Kalmoes VZW, Neep 82, 9402 Meerbeke Ninove

Wanneer: zie Evenementen, steeds van 9 tot 17u

Reserveren op het nummer 0477/ 791 404

Benodigdheden:

Gemakkelijk zittende kledij, een lange joggingbroek kan. Liefst geen fietskledij (schuift te gemakkelijk) of jeans (naden zitten in de weg). Een rijjeans kan wel.
Neem met andere woorden niet-knellende kledij mee je je gemakkelijk in voelt. We raden aangepast schoeisel aan: rubberen laarzen en waterdichte schoenen die vuil mogen worden.
We hebben helmen ter beschikking, die hoef je niet te kopen.  Geef je kind een extra set kleren mee wanneer ze jonger dan 7 jaar zijn.

Prijs:

Zie Tarieven