Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 Warning: Declaration of DropDown_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::end_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/vhosts/dekalmoes.be/httpdocs/wp-content/themes/modernize/include/plugin/dropdown-menus.php on line 173 De Kalmoes VZW » Aangepaste paardensport
logo


Aangepaste paardensport

Naast de psychotherapeutische, educatieve en orthopedagogische therapie worden de paarden ook gebruikt voor het aangepast paardrijden voor personen met een handicap. Het verschil met de therapie ligt in het feit dat het hier in de eerste plaats gaat om de sport. Door enkele kleine aanpassingen kunnen personen met een handicap toch gebruik maken van een paard om aan sportbeoefening te doen.

Rolstoelkoets

Zo bezitten wij een rolstoelkoets die enkel gebruikt kan worden door een persoon in een rolstoel en een begeleider. De rolstoelkoets wordt ingeschakeld in de menlessen zodanig dat personen met en zonder handicap toch samen menles kunnen volgen.
Met deze koets wordt ook op verplaatsing les gegeven. Zowel recreatieve als competitieve menners genieten van de sport in enkelspan en meerspan.

Aangepaste zadels en tuig

De zadels en tuig, die we bezitten zijn aangepast aan personen met moeilijke zit of houdingsproblemen. De aangepaste paardensport gebeurt inclusief, dwz. personen met en zonder handicap beoefenen samen de sport.

Professionele begeleiding en scholing

Professionele rijinstructeurs worden regelmatig uitgenodigd om de kwaliteit van het rijonderricht te ondersteunen waar nodig. We werken met bekwame instructeurs met veel feeling voor onze cliënten, in het Engels rijden (dressuur en springen), westernrijden en mennen.